(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada chiziqli algebraik tenglamalar sistemasini iteratsion usullar orqali yechish masalasi yoritilgan. Xususan, Yakobi va Gauss-Seidel usullarining algoritmlari, konvergentlik shartlari, ularning o‘zaro farqlari hamda amaliy misollar asosida taqqoslanishi ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, bu usullar kompyuter hisoblashlarida qanday qo‘llanilishi va ularning afzalliklari haqida fikr yuritilgan. Matritsali ifodalarni bosqichma-bosqich iteratsiya orqali yechish imkoniyatlari real misollar bilan tahlil qilinadi.