(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
1991-yil O‘zbekiston tarixida tub burilish yasagan yil bo‘lib, mamlakat o‘zining siyosiy, iqtisodiy va madaniy mustaqilligini e’lon qildi. Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining mustaqillikka erishish jarayoni, uning tarixiy ildizlari, xalqaro munosabatlardagi o‘rni, milliy identitetning shakllanishi va bu jarayonning bugungi kunga ta’siri ilmiy asoslangan tarzda yoritiladi. Mustaqillikning xalq ongida qanday o‘zgarishlar yasaganiga ham e’tibor qaratiladi.