(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Ikkinchi jahon urushi yillarida O‘zbekiston SSR va o‘zbek xalqining urushdagi faol ishtiroki, frontga yuborilgan inson resurslari, orqaga — ya’ni front ortiga ko‘rsatilgan moddiy va ma’naviy yordam, hamda urush yillarida mamlakat iqtisodiyoti va ijtimoiy hayotiga ta’siri haqida tahliliy fikrlar bayon etilgan. Tarixiy hujjatlar, statistik ma’lumotlar va zamonaviy tarixshunoslik yutuqlari asosida O‘zbekiston xalqi ko‘rsatgan fidokorona mehnat, insoniy jasorat va mardlik aks ettiriladi.