(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada fizikada muhim o‘rin tutuvchi garmonik tebranishlar tushunchasi yoritildi. Garmonik tebranishlarning nazariy asoslari, matematik ifodalanishi va ularning real hayotdagi qo‘llanilishi ko‘rib chiqilidi. Maqolda ayniqsa oddiy garmonik tebranishlar tenglamasi, ampilatuda, chastota, davr va faza kabi asosiy tushunchalarga alohida e’tibor qaratildi. Mazkur maqola, fizika fanini o‘rganoyatgan talabalar, o‘qituvchilar va o‘quvchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.