(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ortogonal proyeksiya tushunchasi, uning matematik asoslari va texnik sohalardagi amaliy qo‘llanilishi haqida so‘z yuritiladi. Ortogonal proyeksiya — fazodagi obyektni ma’lum bir tekislikka to‘g‘ri burchak ostida tushirish jarayoni bo‘lib, u chizmalar, qurilish, muhandislik grafikasi hamda arxitektura kabi ko‘plab sohalarda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada, shuningdek, ortogonal proyeksiyaning asosiy turlari, ulardan foydalanishning afzalliklari hamda texnik loyihalashdagi roli yoritib beriladi.