(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada maxallalarda huquqbuzarlik sodir etishga moyil va alohida etiborga muhtoj yoshlar bilan samarali ishlash usullari tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqotda yoshlar orasida huquqbuzarliklarni oldini olish, ularning ijtimoiy va psixologik ehtiyojlarini qondirish hamda jamiyatga moslashishga yordam berish maqsadida turli pedagogik, psixologik va ijtimoiy yondashuvlar ko’rib chiqiladi. Maxallalar, yoshlarning ijtimoiy muhitining bir qismi sifatida, ularning huquqbuzarlikdan chetlanishida muhim rol o’ynaydi. Shu bois, yoshlar bilan ishlashda o’ziga xos yondashuvlar va metodlarni ishlab chiqish zarurati tushuntiriladi.