(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Boshlangʻich taʼlimda matematika fanini oʻqitish metodikasi, o‘quvchilarning matematik bilim va ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu jarayon, o‘quvchilarning matematik fikrlashini rivojlantirish, mantiqiy tafakkurini oshirish va muammolarni hal qilish qobiliyatini kuchaytirish maqsadida amalga oshiriladi. Boshlang‘ich ta’limda matematika fani, o‘quvchilarning hayotida muhim rol o‘ynaydi, chunki u nafaqat matematik bilimlarni, balki umumiy bilim va ko‘nikmalarni ham shakllantiradi. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda matematika fanini o‘qitishda ishlatiladigan metodlar va texnologiyalar haqida ma’lumotlar berilgan.