(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ayollar va bolalar ruhiy hamda jismoniy zo‘ravonlikka uchraganda ularga ko‘rsatiladigan psixologik xizmatning tashkil etilishi jamiyatda inson huquqlarini himoya qilish va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda muhim o‘rin tutadi. Zo‘ravonlikning turli ko‘rinishlari – jismoniy, ruhiy, iqtisodiy yoki jinsiy – insonning hayot sifatiga, sog‘lig‘iga va shaxsiy rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Ayniqsa, ayollar va bolalar zo‘ravonlikning eng zaif va himoyasiz qatlamlari bo‘lib, ular uchun maxsus psixologik yordam tizimini yaratish zarur. Ushbu maqolada ayollar va bolalar ruhiy, jismoniy zoʻravonlikka uchraganda psixologik xizmatning tashkil etilishi haqida ma’lumotlar berilgan.