(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada nogironligi bo‘lgan bolalar bilan ishlashda qo‘llaniladigan pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Nogiron bolalarning o‘ziga xos ehtiyojlari, ularni ta’lim jarayoniga integratsiya qilishda individual yondashuv, inklyuziv ta’lim tizimi va amaliy metodikalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mamlakatimiz va xalqaro tajriba asosida pedagoglarning kasbiy malakasini oshirish va ta’lim muassasalarida nogiron bolalar uchun qulay sharoit yaratishning ahamiyati yoritiladi. Maqola ijtimoiy-madaniy stereotiplarni yengish, psixologik yordam va pedagogik innovatsiyalarni rivojlantirish orqali ta’lim sifatini oshirish imkoniyatlarini ko‘rsatadi.