(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada avtomobil uzatmalar qutisining ikki asosiy turi – mexanik va avtomatik uzatmalar qutilarining texnik xizmat ko‘rsatishdagi farqlari tahlil qilinadi. Ushbu tizimlarning konstruktiv tuzilishi, ishlash printsipi, texnik xizmat intervallari, texnologiyalari va xizmat ko‘rsatish xarajatlari qiyosiy ko‘rinishda tahlil etiladi. Natijada, foydalanuvchilar uchun har bir tizimga xos afzallik va kamchiliklar aniqlanadi, texnik xizmat samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar beriladi.