(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada bilingvizm hodisasining zamonaviy ta’lim jarayoniga, xususan, til o‘qitishga bo‘lgan salbiy ta’siri atroflicha yoritiladi. Bilingvizmning turlari, ularning psixopedagogik ta’siri, til o‘zlashtirishdagi interferensiya, transfer, leksik va fonetik kamchiliklar, madaniy identifikatsiyadagi qiyinchiliklar va boshqa muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, til o‘qitishda bilingv muhitning o‘ziga xos xususiyatlari hamda bu holatning oldini olish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar beriladi.