(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada magniy metallining fizik-kimyoviy xususiyatlari, texnikadagi ahamiyati, sanoat tarmoqlarida qo‘llanilishi hamda uni ishlab chiqarish tarixining bosqichlari tahlil qilingan. Magniy engil metallar turkumiga kiradi va yuqori issiqlik va elektr o‘tkazuvchanligi, mukammal korroziyaga chidamliligi, qayta ishlanuvchanligi bilan ajralib turadi. Maqolada shuningdek, magniy ishlab chiqarish texnologiyalarining evolyutsiyasi, xom ashyo manbalari va zamonaviy ishlab chiqarish markazlari yoritilgan.