(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining dasturiy ta’minotni avtomatik testlash jarayoniga tatbiqi tahlil qilinadi. Dasturiy ta’minot sifatini nazorat qilishda avtomatik testlash juda muhim bo‘lib, u ishlab chiqish vaqtini qisqartirish, xatoliklarni erta aniqlash va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada mashinaviy o‘rganish, tabiiy tilni qayta ishlash (NLP) va boshqa AI metodlaridan foydalanilgan zamonaviy vositalar hamda yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, GPT kabi til modellari yordamida test-skriptlar yaratish imkoniyatlari, mavjud tizimlarga integratsiya qilish va ularning samaradorligi amaliy misollar bilan yoritiladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt asosidagi testlash vositalarining dasturiy injiniringda kelajakdagi rolini ochib beradi.