(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ishda avtoyuklagichlarning turg‘unlik (barqarorlik) holatini baholash va uni sinash usullari o‘rganilgan. Avtoyuklagichlar yuk ko‘tarish va tashish jarayonlarida muhim texnik vosita bo‘lib, ularning xavfsiz ishlashi birinchi navbatda turg‘unlik darajasiga bog‘liq. Ish davomida statik va dinamik sinov usullari, ularning bajarilish tartibi, asosiy texnik ko‘rsatkichlar va baholash mezonlari tahlil qilingan. Shuningdek, sinovlarning xalqaro va milliy standartlar asosida olib borilishi muhimligi ta’kidlangan. Tadqiqot natijalari yuklagichlarning ish jarayonidagi barqarorligi va xavfsizlik darajasini aniqlashda asos bo‘lib xizmat qiladi.