(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Atom — moddaning eng kichik bo‘linmas birligi hisoblanadi. Har bir atom markaziy yadroga va uni o‘rab turgan elektron bulutiga ega. Atom yadrosi esa atom massasining deyarli butun qismini o‘zida jamlagan bo‘lib, u proton va neytronlardan tashkil topgan. Ushbu maqolada atom yadrosining tuzilishi, uning fizik xossalari, yadroviy kuchlar va zamonaviy yadro fizikasi tadqiqotlari haqida batafsil so‘z yuritiladi.