(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada kommunikativ kompetensiya va uning tarkibiy qismlari haqida so‘z yuritiladi. Til o‘rganishda kommunikativ kompetensiyaning ahamiyati, uning to‘rt asosiy komponenti – grammatika, sotsiolingvistik, diskursiv va strategik kompetensiyalar tahlil qilinadi. Abstract: This article discusses communicative competence and its main components. It highlights the importance of communicative competence in language learning and analyzes its four core components: grammatical, sociolinguistic, discourse, and strategic competences.