(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Qonun ustuvorligi va qonuniylikni mustahkamlash, sud-huquq tizimini yanada isloh qilish, fuqarolarning huquq va erkinliklarini ishonchli himoya qilish kafolatlari, jinoyat, jinoyat-protsessual, fuqarolik protsessual va boshqa qonun hujjatlariga inson huquq va erkinliklari ustuvorligini ta’minlash, sud muhokamasini adolatli va o‘z vaqtida o‘tkazish, jazoning adolatli va insoniyligi kafolatlarini kuchaytirishni inobatga olgan holda odil sudlov samaradorligini oshirish. Абстрактный: Укрепление законности и правопорядка, далнейшее реформирование судебной системы, обеспечение надежной защиты прав и свобод граждан, обеспечение верxовенства прав и свобод человека в уголовныx, уголовно-протсессуалныx, гражданскиx протсессуалныx и иныx законодателныx актаx, обеспечение справедливого и своевременного осуществления судопроизводства, повышение эффективности правосудия с учетом усиления гарантий справедливости и гуманности наказания. Abstract: Strengthening the rule of law and legality, further reforming the judicial system, ensuring the reliable protection of citizens’ rights and freedoms, ensuring the primacy of human rights and freedoms in criminal, criminal procedural, civil procedural and other legislative acts, ensuring fair and timely conduct of court proceedings, and increasing the efficiency of justice, taking into account strengthening guarantees of the fairness and humanity of punishment.