(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ko‘rsatkichli funksiyaning asosiy tushunchalari va uning xossalari yoritilgan. Ko‘rsatkichli funksiya — bu ko‘rsatkich darajasi o‘zgaruvchi bo‘lgan matematik funksiya bo‘lib, uning grafikasi, ta’rifi, doirasi va xususiyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, ko‘rsatkichli funksiya matematik analizda va amaliy fanlarda, jumladan iqtisodiyot, fizika va biologiyada keng qo‘llanilishi haqida so‘z yuritiladi. Maqola talabalarga ushbu mavzuni chuqur tushunishga yordam beradi.