(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maʼlumotlar omborini yaratish va boshqarishda Microsoft Access dasturining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Access dasturi kichik va o‘rta hajmdagi maʼlumotlar bazalarini samarali boshqarish, ularga turli shakllarda ishlov berish, so‘rovlar tuzish, shakllar va hisobotlar yaratish imkonini beradi. Dastur intuitiv interfeys va qulay funksional imkoniyatlarga ega bo‘lib, foydalanuvchilar uchun oson va tushunarli muhit yaratadi. Maqola Access dasturidan foydalanish ko‘nikmalarini shakllantirishga qaratilgan bo‘lib, uni o‘quv jarayonida qo‘llashning samarali yo‘llari haqida maʼlumot beradi.