(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarining 8-sinf o‘quvchilarida ifodali o‘qish ko‘nikmasini shakllantirishning metodik asoslari keng qamrovda tahlil etilgan. Tadqiqotda ifodali o‘qish tushunchasining mazmuni, uning til o‘rganish va shaxsiy rivojlanishdagi o‘rni, ayniqsa o‘smir yoshdagi o‘quvchilarning psixologik va pedagogik xususiyatlari bilan uzviy bog‘liqligi ochib beriladi. Muallif o‘quvchilarda matnni anglab, to‘g‘ri ohangda, his-tuyg‘ular bilan ifodalab o‘qish ko‘nikmasini shakllantirish uchun amalda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan metodik yondashuvlarni taklif etadi.