(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada zamonaviy pedagogika talablariga muvofiq ona tili darslarini tashkil etishda innovatsion yondashuvning o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan yoritiladi. Xususan, ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilar til kompetensiyasini rivojlantirishda interfaol metodlar, raqamli vositalar va zamonaviy pedagogik texnologiyalar samarali vosita sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, darsda turli o‘yin va og‘zaki so‘rovlardan foydalanish, rasmlarga qarab gap tuzish, qiziqarli test savollariga javob topish, muammoli vaziyatlarni tahlil qilish, dars samaradorligini oshiribgina qolmay, balki mashg‘ulotning qiziqarli kechishiga sabab bo‘lishi misollar yordamida keng ochib berilgan. Abstract: The article discusses the role and importance of an innovative approach in organizing native language lessons in accordance with the requirements of modern pedagogy from a scientific, theoretical and practical perspective. In particular, interactive methods, digital tools and modern pedagogical technologies are analyzed as effective tools for improving the quality of education and developing students’ language competence. It is also widely shown with the help of examples that the use of various games and oral questions in the lesson, making sentences based on pictures, finding answers to interesting test questions, analyzing problem situations not only increases the effectiveness of the lesson, but also makes the lesson more interesting. Аннотация: В статье рассматриваются роль и значение инновационного подхода в организации уроков родного языка в соответствии с требованиями современной педагогики как в научном, так и в практическом плане. В частности, анализируются интерактивные методы, цифровые инструменты и современные педагогические технологии как эффективные инструменты повышения качества образования и развития языковой компетенции учащихся. Также широко поясняется с помощью примеров, что использование на уроке различных игр и устных вопросов, построение предложений по картинкам, нахождение ответов на интересные тестовые вопросы, анализ проблемных ситуаций не только повышает эффективность урока, но и делает его более интересным.