(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumta’lim maktab oʻquvchilarining yozma nutq koʻnikmalarini shakllantirishda fikr izchilligini ta’minlash masalasi tahlil qilinadi. Yozma nutqni izchil va mantiqiy tarzda bayon etish malakasining rivojlanishi oʻquvchining fikrlash madaniyati, muloqot qobiliyati hamda til boyligiga bevosita bogʻliq ekanligi asoslab beriladi. Tadqiqot davomida ushbu muammoga olib keluvchi asosiy omillar, dars jarayonidagi metodik xatoliklar koʻrsatib oʻtiladi. Shuningdek, fikr izchilligini shakllantirishga xizmat qiluvchi samarali metodlar va tavsiyalar bayon qilinadi. Annotation: This article analyzes the issue of ensuring coherence in the development of written speech skills among general secondary school students. It substantiates that the ability to present written ideas in a consistent and logical manner is directly related to the student’s thinking culture, communication skills, and language proficiency. The study identifies the main factors contributing to this issue, as well as methodological shortcomings observed in the teaching process. In addition, the article presents effective methods and recommendations for developing coherence in students’ written expression.