(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy dasturiy ta’minot ishlab chiqish jarayonida versiya boshqaruv tizimlarining, ayniqsa Git tizimining tutgan o‘rni yoritiladi. Git yordamida koddagi o‘zgarishlarni kuzatish, tarmoqlash (branching), birlashtirish (merging) kabi muhim funksiyalar samarali boshqariladi. Shuningdek, jamoaviy ishlashda kodni tartibli va xavfsiz saqlash, hamkorlikdagi ishni yengillashtirish uchun qo‘llaniladigan strategiyalar (masalan, Git Flow, trunk-based development) tahlil qilinadi. Maqola dasturchilar uchun amaliy tajriba va tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi. Abstract: This article explores the crucial role of version control systems in modern software development, with a particular focus on Git. It discusses how Git facilitates tracking changes in code, branching, merging, and collaboration among developers. Moreover, effective team coding strategies such as Git Flow and trunk-based development are analyzed. The article also provides practical tips and recommendations for developers working in collaborative environments. Аннотация: В данной статье рассматривается важная роль систем управления версиями в современном программировании, особенно системы Git. Описываются такие функции Git, как отслеживание изменений, ветвление, слияние и совместная работа в команде. Также анализируются эффективные стратегии командной разработки, включая Git Flow и trunk-based development. В статье приведены практические советы и рекомендации для разработчиков, работающих в коллективе.