(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining dasturiy ta’minotdagi xatoliklarni avtomatik aniqlash va ularni bartaraf etishdagi roli yoritilgan. An’anaviy debug qilish va testlash jarayonlariga nisbatan, mashinali o‘rganish va tabiiy tilni qayta ishlash (NLP) metodlari yordamida koddagi kamchiliklarni tez, samarali va aniq aniqlash imkoniyati muhokama qilinadi. Real vaqt rejimidagi monitoring, avtomatik test yozish, xatoliklarni taxminiy aniqlash va tuzatish usullari ko‘rib chiqiladi. Abstract: This article explores the role of artificial intelligence (AI) in the automatic detection and correction of software bugs. Compared to traditional debugging and testing methods, AI techniques such as machine learning and natural language processing (NLP) provide faster, more efficient, and more accurate solutions for identifying code issues. The study discusses real-time monitoring, automated test generation, predictive bug detection, and self-healing systems. Аннотация: В данной статье рассматривается роль технологий искусственного интеллекта (ИИ) в автоматическом обнаружении и исправлении программных ошибок. В отличие от традиционных методов отладки и тестирования, применение машинного обучения и обработки естественного языка (NLP) позволяет быстрее и точнее выявлять дефекты в коде. Также рассматриваются методы мониторинга в реальном времени, автоматической генерации тестов, предсказания ошибок и самоисправления программ.