(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ispan tilida noverbal aloqa vositalarining sotsiolingvistik xususiyatlari hamda ularni til o‘rganish jarayonida qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Noverbal muloqot vositalari — imo-ishoralar, mimika, tana tili, ko‘z bilan aloqa kabi elementlar — tilshunoslik va madaniyatshunoslikda muhim o‘rin tutadi. Maqolada hududiy, jinsiy va ijtimoiy farqlarning muloqot uslublariga ta’siri, shuningdek, bu bilimlarning ispan tilini o‘rganuvchilar uchun ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Maqolada til o‘rganishda madaniyatlararo kompetensiyani shakllantirishda noverbal belgilarni chuqur o‘rganish zarurligini asoslaydi. Abstract: This article analyzes the sociolinguistic features of nonverbal communication in Spanish and the possibilities of their use in the language learning process. Nonverbal communication tools — such elements as gestures, facial expressions, body language, eye contact — play an important role in linguistics and cultural studies. The article discusses the impact of regional, gender, and social differences on communication styles, as well as the importance of this knowledge for Spanish language learners, based on scientific sources. The article justifies the need for in-depth study of nonverbal signs in the formation of intercultural competence in language learning.