(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqola maktab o‘quvchilarning kasbiy rivojlanishiga ta’sir etuvchi psixologik xususiyatlari tahlil qiladi. Hamda zamonaviy ta’lim sharoitida o‘quvchilarning maktab davridayoq egallashlari lozim bo‘lgan kasbiy muhim fazilatlari va ularning rivojlanishi uchun psixologik-pedagogik qo‘llab-quvvatlash borasidagi fikr-mulohazalarga e’tibor qaratadi. В данной статье анализируются психологические особенности, влияющие на профессиональное развитие школьников. Также в условиях современного образования он обращает внимание на мнения о важных профессиональных качествах, которые учащиеся должны приобрести в школьный период, и психолого-педагогическом сопровождении их развития. This article analyzes the psychological characteristics that affect the professional development of schoolchildren. Also, in the conditions of modern education, he pays attention to the opinions on the important professional qualities that students should acquire during the school period and psychological-pedagogical support for their development.