(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Android Studio muhitida menyu yaratish texnologiyalari, xususan, oddiy menyu (Options Menu), kengaytirilgan menyu (SubMenu) va kontekst menyular (Context Menu)ning yaratilishi, ularning funksional imkoniyatlari va foydalanuvchiga qulay interfeys taqdim etishdagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, menyuda komponentalardan, ya’ni interaktiv tugmalar, ikonalar, guruhlangan bo‘limlar kabi elementlardan qanday foydalanish mumkinligi bo‘yicha amaliy misollar keltirilgan. Android ilovalarini ishlab chiqishda menyularni to‘g‘ri tashkil qilish ilova samaradorligi va foydalanuvchi tajribasini oshirishda muhim omil hisoblanadi. This article analyzes the technologies for creating menus in the Android Studio environment, in particular, the creation of a simple menu (Options Menu), an extended menu (SubMenu) and a context menu (Context Menu), their functionality and role in providing a user-friendly interface. Also, practical examples of how to use components in the menu, i.e. elements such as interactive buttons, icons, grouped sections, etc., are presented. When developing Android applications, the correct organization of menus is an important factor in improving the efficiency of the application and user experience. В данной статье анализируются технологии создания меню в среде Android Studio, в частности, создание простого меню (Options Menu), расширенного меню (SubMenu) и контекстного меню (Context Menu), их функционал и роль в обеспечении удобного интерфейса. Также приводятся практические примеры использования компонентов в меню, т.е. таких элементов, как интерактивные кнопки, иконки, сгруппированные разделы и т.д. При разработке Android-приложений правильная организация меню является важным фактором повышения эффективности работы приложения и пользовательского опыта.