(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada Renessans tushunchasi, Musulmon Renessansi yaratilgani, ikki buyuk renessans ilm-ma’rifat olamida katta po‘rtana bo‘lgani, Yevropa Renessansiga ta’sir qilishi haqida so‘z boradi. Yoshlar siyosatiga davlatimizning bergan e’tibori, Uchinchi Renessans bunyodkorlari bo‘lgan yoshlarning jamiyat va davlat hayotidagi o‘rnining ahamiyatini mohiyatini ochib berishga harakat qilindi. Abstract: The article discusses the concept of Renaissance, the creation of the Muslim Renaissance, the two great renaissances that were a great gateway to the world of knowledge, and their influence on the European Renaissance. The attention of our state to youth policy, the importance of the role of young people who are the creators of the Third Renaissance in the life of the society and the state was tried to be revealed.