(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha taʼlim yoshidagi bolalar uchun matematik tasavvurlarni shakllantirish ularning keyingi taʼlim jarayonida muvaffaqiyatli rivojlanishining asosiy omillaridan biridir. Ushbu yoshda bolalar dunyoni o‘rganishga juda tayyor va bu jarayonda ular atrofdagi muhitdan, o‘yinlardan, shuningdek, o‘qituvchilar va ota-onalarning yordami bilan matematik tushunchalarni qabul qilishadi. Matematik tasavvurlarni shakllantirish nafaqat bolalarning matematik bilimlarini oshirish, balki ularning mantiqiy fikrlash, muammolarni hal qilish, diqqatni jamlash va ijodiy yondashuvlarni rivojlantirishga yordam beradi. Shu sababli, ushbu jarayonni metodik jihatdan to‘g‘ri tashkil etish muhim ahamiyatga ega.