(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Yoshlar jamiyatning eng muhim qatlami bo‘lib, ularning sog‘lom va barkamol rivojlanishi mamlakatning ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy taraqqiyotida hal qiluvchi ahamiyatga ega. Bugungi kunda yoshlar orasida jinoyatchilikning oldini olish va unga qarshi samarali kurash olib borish – davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biridir. Shu nuqtai nazardan, mahalla va jamoat birlashmalari yoshlar orasida jinoyatchilikka qarshi kurashda muhim ijtimoiy institutlar sifatida faoliyat yuritmoqda. Ularning roli nafaqat jinoyatchilikka qarshi profilaktika ishlarini tashkil etishda, balki yoshlarning ijtimoiy muhitda sog‘lom va ijobiy rivojlanishida ham beqiyosdir.