(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada elektrotexnika fanining zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari, innovatsiyalar va yangi texnologiyalarning sohadagi o‘rni tahlil qilinadi. Intellektual elektr tizimlari, qayta tiklanuvchi energiya manbalari, avtomatlashtirish va raqamli texnologiyalar elektrotexnikaning rivojlanishida asosiy omillar sifatida ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, kasbiy ta’limda elektrotexnika fanining o‘rni va ta’lim jarayonida innovatsion metodlarni joriy etish masalalari yoritilgan. Maqola elektrotexnika fanining kelajak istiqbollarini aniqlab, ilmiy-tadqiqot va amaliyot sohasida yangi yo‘nalishlarni tavsiya qiladi. ANNOTATION This article analyzes the modern development directions of the field of electrical engineering, the role of innovations, and new technologies in the industry. Intelligent electrical systems, renewable energy sources, automation, and digital technologies are considered the main factors in the advancement of electrical engineering. Additionally, the article highlights the role of electrical engineering in vocational education and the implementation of innovative methods in the teaching process. The article identifies future prospects of the electrical engineering field and recommends new directions for scientific research and practical application.