(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотатсия: Мазкур мақолада ҳуқуқ-тартибот масканларининг ҳуқуқбузарликлар профилактикасини амалга оширишдаги вазифалари, асосий йўналишлари ва тизимли фаолият йўналишлари таҳлил этилган. Шунингдек, жамоатчилик, таълим муассасалари ва профилактика инспекторлари ўртасидаги ҳамкорлик, ҳуқуқий маданиятни оширишга қаратилган чора-тадбирлар ҳақида сўз юритилади. Маълумотлар таҳлили асосида ҳуқуқбузарликларнинг олдини олишда ҳуқуқ-тартибот органларининг муҳим ўрни асосланган. Аннотация: В статье рассматриваются задачи и направления деятельности правоохранительных органов по профилактике правонарушений. Освещаются формы взаимодействия с населением, образовательными учреждениями и профилактическими инспекторами, а также меры, направленные на повышение правовой культуры. На основе анализа показана значимость роли правоохранительных органов в предупреждении правонарушений. Annotation: This article explores the tasks and systematic approaches of law enforcement institutions in implementing offense prevention. It highlights cooperation between law enforcement bodies, educational institutions, and the public, as well as measures aimed at raising legal awareness. The analysis confirms the crucial role of law enforcement in preventing offenses and maintaining public order.