(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kristall strukturasiga ega materiallarda Xoll samarasining xususiyatlari nazariy va eksperimental jihatdan o‘rganilgan. Zaryad tashuvchilar konsentratsiyasi, harakatchanligi va kristall simmetriyasi Xoll kuchlanishiga qanday ta’sir qilishi tahlil qilindi. Tadqiqotda germaniy va kremniy kristallari asosida tajribalar o‘tkazilib, harorat va magnit maydon ta’siridagi o‘zgarishlar aniqlangan. Olingan natijalar Xoll koeffitsiyentining fizik tabiati va uni amaliy qurilmalarda qo‘llash imkoniyatlarini kengaytirishga xizmat qiladi.