(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annatatsiya:Ushbu maqolada zamonaviy taqdimot texnologiyalarining ta’lim va biznes sohalaridagi o‘rni hamda ahamiyati tahlil qilinadi. Taqdimotlar bilimni vizual va interaktiv tarzda yetkazish vositasi sifatida pedagogik jarayonda samaradorlikni oshirishi, talabalarning darsga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirishi qayd etiladi. Shuningdek, biznes muhitida taqdimotlar orqali mahsulot yoki xizmatni samarali targ‘ib qilish, hamkorlikni rivojlantirish va menejment jarayonlarini optimallashtirish imkoniyati ko‘rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, samarali taqdimot tayyorlash prinsiplari va zamonaviy vositalardan foydalanish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan. Annotation: This article explores the importance of presentations in modern education and business. It highlights how visual and interactive presentations enhance the efficiency of the learning process, increase student engagement, and improve knowledge retention. In the business field, presentations serve as a powerful tool for marketing, collaboration, and strategic communication. The article also outlines the principles of creating effective presentations and the use of modern digital tools. Аннотация: В данной статье рассматривается значимость презентаций в современном образовании и бизнесе. Подчеркивается, как визуальные и интерактивные презентации повышают эффективность учебного процесса, усиливают интерес учащихся и улучшают усвоение знаний. В сфере бизнеса презентации служат мощным инструментом для маркетинга, сотрудничества и стратегической коммуникации. Также приводятся принципы создания эффективных презентаций и использования современных цифровых инструментов.