(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Izoh:kompyuter viruslari – bu zararli dasturlar bo‘lib, ular kompyuterga yashirincha kirib, turli xil zarar yetkazadi. masalan, fayllarni buzadi, o‘chiradi, kompyuterni sekinlashtiradi yoki maxfiy ma’lumotlarni o‘g‘irlaydi. bu viruslar ko‘pincha internet, fleshka, elektron pochta yoki noma’lum dasturlar orqali tarqaladi. shuning uchun kompyuterni himoya qilish juda muhim. antivirus dasturlari aynan shu vazifani bajaradi. ular viruslarni aniqlaydi, zararsizlantiradi yoki karantinga oladi. ba’zi antiviruslar doimiy ravishda kompyuterni nazorat qilib turadi, ba’zilari esa faqat foydalanuvchi tekshiruv o‘tkazganda ishga tushadi. Hozirgi kunda ko‘plab ishonchli antivirus dasturlari mavjud. masalan: kaspersky, avast, eset nod32, bitdefender va boshqalar. antivirus dasturini doim yangilab turish va ehtiyotkorlik bilan internetdan foydalanish kompyuter xavfsizligini ta’minlaydi. Annotation:Computer viruses are malicious programs that secretly enter a computer and cause various types of damage. For example, they can corrupt or delete files, slow down the computer, or steal confidential information. These viruses often spread through the internet, USB drives, email, or unknown software. Therefore, protecting the computer is very important. Antivirus programs perform exactly this function. They detect viruses, neutralize them, or quarantine them. Some antivirus programs continuously monitor the computer, while others only run scans when the user initiates them. Nowadays, many reliable antivirus programs exist, such as Kaspersky, Avast, ESET NOD32, Bitdefender, and others. Regularly updating the antivirus software and using the internet cautiously ensures computer security. Аннотация:компьютерные вирусы — это вредоносные программы, которые тайно проникают в компьютер и наносят различные виды ущерба. например, они могут повредить или удалить файлы, замедлить работу компьютера или украсть конфиденциальную информацию. эти вирусы часто распространяются через интернет, usb-накопители, электронную почту или неизвестное программное обеспечение. поэтому защита компьютера очень важна. антивирусные программы выполняют именно эту функцию. они обнаруживают вирусы, нейтрализуют их или помещают заражённые файлы в карантин. некоторые антивирусы постоянно контролируют компьютер, а другие запускаются для проверки только по инициативе пользователя. в настоящее время существует много надёжных антивирусных программ, таких как kaspersky, avast, eset nod32, bitdefender и другие. регулярное обновление антивируса и осторожное использование интернета обеспечивают безопасность компьютера.