(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tijorat banklarining tadbirkorlikni rivojlantirishdagi o‘rni va ta’siri atroflicha tahlil qilinadi. Tijorat banklari tomonidan taqdim etiladigan kreditlar, investitsiya xizmatlari, lizing va boshqa moliyaviy mahsulotlarning kichik va o‘rta biznesni qo‘llab-quvvatlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqolada foiz stavkalari, kredit shartlari, moliyaviy mahsulotlarning mavjudligi va bank xizmatlarining raqobatbardoshlikka ta’siri o‘rganiladi. Mahalliy va xalqaro bank tizimlarining tajribasi misollar orqali tahlil qilinib, tijorat banklarining innovatsiyalarni rag‘batlantirish va iqtisodiy o‘sishga hissa qo‘shishdagi roli ko‘rsatiladi.