(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xalqaro amaliyotda soliq boshqaruvi va fiskal strategiyalarning iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Soliq siyosatining davlat byudjetini shakllantirish, iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va investitsiyalarni jalb qilishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Xalqaro tajribalar, xususan, soliq optimallashtirish usullari, transfer narxlash va soliq imtiyozlarining qo‘llanilishi o‘rganiladi. Maqolada ilg‘or mamlakatlarning fiskal strategiyalari va ularning mahalliy iqtisodiyotga ta’siri misollar orqali tahlil etiladi.