(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada soliq tizimi va unga ta’sir etuvchi omillar har tomonlama tahlil qilinadi. Soliqlarning iqtisodiy, ijtimoiy va siyosiy muhitga ta’siri, shuningdek, soliq stavkalari, iqtisodiy o‘sish, inflyatsiya, ishbilarmonlik faoliyati va xalqaro savdo kabi omillarning soliq tizimiga ta’siri o‘rganiladi. Maqolada soliq yig‘imlarining samaradorligini oshirishda zamonaviy axborot texnologiyalari va soliq boshqaruvi usullarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Xalqaro va mahalliy amaliyotlar misolida soliq tizimining optimallashtirilishi va uning iqtisodiy barqarorlikka ta’siri tahlil etiladi.