(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola tijorat banklarining iqtisodiyotni barqaror rivojlantirishdagi amaliy ahamiyati va zamonaviy tendensiyalariga bag‘ishlangan. Maqolada tijorat banklarining iqtisodiy o‘sishni qo‘llab-quvvatlash, kichik va o‘rta biznesni moliyalashtirish, innovatsion loyihalarni qo‘llab-quvvatlash va barqaror rivojlanish maqsadlariga erishishdagi roli tahlil qilinadi. Raqamlashtirish, yashil moliyalashtirish va ijtimoiy mas’uliyatli investitsiyalar kabi zamonaviy tendensiyalarning bank faoliyatiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ekologik va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda banklarning strategik yondashuvlari va xalqaro tajribalar tahlil qilinadi.