(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida ta’lim-tarbiya samaradorligini oshirish bo‘yicha xorijiy mamlakatlarning ilg‘or tajribalari tahlil qilingan. Xususan, Finlandiya, Yaponiya va AQSh ta’lim tizimidagi yondashuvlar ko‘rib chiqilib, ularning O‘zbekiston sharoitida qo‘llash mumkin bo‘lgan jihatlari tahlil qilinadi. Maqolada xorijiy tajribalarni milliy ta’lim tizimiga integratsiya qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Аннотатция:В данной статье анализируется передовой зарубежный опыт повышения эффективности обучения и воспитания в системе дошкольного образования. Рассматриваются подходы в системах образования Финляндии, Японии и США, а также их возможная адаптация к условиям Узбекистана. В статье даются практические рекомендации по интеграции зарубежного опыта в национальную систему образования. Annotation:This article analyzes advanced foreign experiences in improving the effectiveness of education and upbringing in the preschool education system. The approaches of Finland, Japan, and the United States are examined, along with their potential adaptation to Uzbekistan’s context. The article provides practical recommendations for integrating foreign experiences into the national education system.