(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada elektr ta’minoti tizimlarining holat tenglamalarini matematik modellashtirish hamda ularni Python dasturlash tilida Gauss eliminatsiyasi usuli orqali yechish usullari bayon etilgan. Holat tenglamalari orqali tarmoqdagi elektr miqdorlarini – kuchlanma, tok va quvvatlarni – hisoblash imkoniyati yaratiladi. Keltirilgan algoritm nafaqat nazariy jihatdan asoslangan, balki amaliy dasturiy ko‘rinishda ham testdan o‘tkazilgan. Ushbu usul kichik va o‘rta hajmli elektr tarmoqlarining holatini tahlil qilishda yuqori aniqlik bilan ishlaydi.