(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Yangi Oʻzbekiston taraqqiyotining asosiy ustunlaridan biri sifatida ayollarning ijtimoiy jarayonlarga faol jalb etilishi muhim ahamiyat kasb etadi. Davlat siyosatida gender tengligini ta’minlash, ayollarning huquq va imkoniyatlarini kengaytirish, ularning jamiyatdagi o‘rnini mustahkamlash masalalari ustuvor vazifa sifatida belgilangan. Bu yo‘nalishda amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar, yangi qonunlar hamda strategiyalar mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda.