(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада Эпилепсия билан асоратланган жли болаларда ликвор ва қон зардобининг биокимёвий кўрсаткичларини ўзига хос хусусиятларини ўрганиш тадқиқот мақсадлари ёритиб берилган. 6 ойлик даврдан 14 ёшгача бўлган 81 нафар церебрал фалажи бор болалар текширилди. 41 нафар болаларда касаллик эпилепсия билан асоратланган, 40 нафарида асорат кузатилмади.