(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbek mumtoz adabiyotida axloqiy-g‘oyaviy masalalarni yuksak badiiy darajada ifodalashda Nizomiy, Sa’diy, Alisher Navoiy singari ulug‘ shoirlarning hissasi beqiyosdir. Ayniqsa, Alisher Navoiy yaratgan “Hayrat ul-abror” dostoni nafaqat o‘z davrining axloqiy-me’yoriy qarashlarini, balki umuminsoniy qadriyatlarni teran anglatgan asarlardan biridir. Bu doston orqali shoir insoniy fazilatlar, odob-axloq, adolat, ilm, kamtarlik, to‘g‘rilik va halollik kabi yuksak tushunchalarni targ‘ib qiladi. Ushbu maqolada dostonning asosiy g‘oya va mazmuni doirasida odob-axloq masalalarining badiiy talqini tahlil qilinadi.