(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada informatika va axborot texnologiyalari fanlarini o‘qitishda zamonaviy modulli texnologiyalarni qo‘llashning pedagogik va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Ishda modulli yondashuvning nazariy poydevori, shuningdek, Moodle kabi elektron platformalarga integratsiyasi o‘rganilgan. Eksperimental tadqiqotlar asosida modulli metodik tarzda darslarni tashkil etish natijalari tahlil qilinib, o‘quvchilarning bilim darajasi, mustaqilligi va motivatsiyasining oshgani aniqlangan. Tadqiqot metodologiyasi sifatida interfaol dars ishlanmalar tayyorlandi va baholash tizimlari ishlab chiqildi. Natijalar modulli texnologiyalarni amaliy qo‘llash dars samaradorligini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi. Xulosa va tavsiyalarda zamonaviy ta’lim muassasalari uchun modullar asosida dars tizimi yaratish, o‘qituvchilarni malaka oshirish va adaptiv ta’lim resurslarini joriy etish bo‘yicha aniq ko‘rsatmalar berilgan.