(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Abu Ali Ibn Sino (Avicenna) — o‘rta asrlarning eng buyuk mutafakkirlaridan biri bo‘lib, uning asarlari falsafa, tibbiyot, axloq va badiiy tasvirlar sohalarida muhim ahamiyatga ega. U 980-yilda Buxoroda tug‘ilgan va 1037-yilda Xurosonda vafot etgan. Ibn Sino o‘zining "Tib qonunlari" (Kitab al-Qanun fi al-Tibb) asari bilan tibbiyot sohasida inqilobiy yutuqlarga erishgan, bu asar yüzyillar davomida Evropada va Islom dunyosida asosiy tibbiy qo‘llanma sifatida xizmat qilgan.Ibn Sino falsafiy g‘oyalari orqali mantiq, metafizika va axloqiy masalalarni chuqur o‘rganib, insonning ruhiy va jismoniy holatini bir butun sifatidako‘rishga harakat qilgan.