(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada nogironligi bo‘lgan shaxslar bilan ijtimoiy ish olib borishning mazmuni, asosiy yondashuvlari va metodologik asoslari tahlil qilinadi. Muallif nogironlar bilan ishlashda inklyuzivlik, individuallashtirilgan yondashuv, huquqiy kafolat va ko‘p sektorli hamkorlikning ahamiyatini ko‘rsatadi. O‘zbekiston misolida mavjud ijtimoiy siyosat, amaliy tajriba, reabilitatsiya xizmatlari, ta’lim, sog‘liqni saqlash va bandlikdagi holatlar hamda xalqaro tajribaning tatbiqi muhokama qilinadi. Shuningdek, ijtimoiy ishchilar faoliyatining zamonaviy standartlari, duch kelinayotgan muammolar va istiqbolli yo‘nalishlarga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqotda nogironlarning jamiyatga to‘laqonli integratsiyasini ta’minlash bo‘yicha samarali mexanizmlar ishlab chiqish zarurligi asoslab beriladi.