(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ishda maktabgacha yoshdagi bolalar hayotida atrof-muhitni anglash, ekologik ong va madaniyatni shakllantirishda innovatsion ta’limiy o‘yinlarning ahamiyati yoritilgan. Ekologik ta’lim-tarbiya bolalarnin tabiatga nisbatan ongli munosabatini shakllantiradi, ularda tabiatni asrash, unga mehr bilan qarash, mas’uliyatli xulq-atvorni rivojlantirishga xizmat qiladi. Ayniqsa, o‘yin orqali o‘rganish maktabgacha yoshdagi bolalar uchun eng samarali usullardan biri hisoblanadi. Shu sababli interaktiv, qiziqarli va bolalarning yosh xususiyatlariga mos ta’limiy o‘yinlar yordamida ekologik bilim va ko‘nikmalarni shakllantirish bugungi kun ta’limining dolzarb masalalaridan biridir. Ushbu ishda innovatsion yondashuvlar, metodik tavsiyalar hamda amaliy tajribalar asosida ekologik ta’limiy o‘yinlarning o‘rni, turlari va ularning tarbiyaviy samaradorligi chuqur tahlil etilgan.