(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada asab tizimi kasalliklarini aniqlashda qo‘llaniladigan funksional tekshirish usullari yoritilgan. Asab tizimi faoliyatini baholashda qo‘llaniladigan neyrofiziologik, instrumental va klinik tekshirish metodlari — elektroensefalografiya (EEG), elektromiografiya (EMG), evokatsiyalangan potensiallar (EP), neyrosonografiya, MRT (magnit-rezonans tomografiya) va KT (kompyuter tomografiya) kabi usullarning imkoniyatlari va diagnostik ahamiyati tahlil qilingan.