(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ovqat hazm qilish sistemasi va to‘g‘ri ovqatlanishning fiziologik va amaliy asoslari chuqur tahlil etilgan. Ovqat hazm qilish sistemasining anatomik tuzilishi, har bir a’zo va bezning funksional roli, oziq moddalarning parchalanish va so‘rilish bosqichlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada ovqatlanishning organizm salomatligiga ta’siri haqida adabiyotlar o’rganildi va tahlil qilindi.